keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Poikien puhelin auttaa - soita poikien puhelimeen!

Miten menee? Mikä painaa? Kaipaatko kuuntelijaa, juttuseuraa tai vastauksia kysymyksiisi? Jos ajatukset kiertävät kehää, etkä tiedä kenelle puhuisit, soita meille. Puhelimeen vastaa varmasti luotettava aikuinen. Huolia ja kysymyksiä on turha pyöritellä yksin omassa päässä, ajatuksia jakamalla olo helpottuu. Poikien puhelin tarjoaa mahdollisuuden jutella luottamuksellisesti poikien maailmaan perehtyneen ammattilaisen kanssa.
Väestöliittolla on Poikien puhelin, johon pojat voivat soittaa ilmaiseksi ja puhua ihan mistä huvittaa. Tyypillinen soittaja on yläasteikäinen. Soittajan ei tarvitse kertoa nimeään. Poikien puhelimessa puhutaan usein seksistä ja seurustelusta. Lisäksi käsitellään mm. nettikiusaamista, moponvirittämistä, masennusta, seksuaalista hyväksikäyttöä. Nuorille miehille on vaikeaa tulla toimeen jätetyksi tai petetyksi tulemisen tunteen käsittelyn kanssa. He eivät osaa käsitellä tilannetta, jossa nainen jättää heidät. Seurauksena on yleensä itseinho: mikä hiton luuseri minä olen, kun en pysty pitämään tyttöystävää. Naisilla on enemmän sosiaalisesti hyväksyttyjä keinoja puhua ja purkaa asiota ystävien kanssa. Miksi Poikien puhelinta tarvitaan?
Poikien ja miesten tapa kokea maailmaa on omanlaisensa, heillä on erilaisia haasteita elämässään. Siksi tarvitaan pojille suunnattua tietoa ja ymmärrystä itsetunnosta sekä valintojen tekemisestä elämässä. Lisäksi pojat tarvitsevat tietoa mieskuvasta, itsetunnosta, pornografian ja mieheyden myyteistä sekä vastuusta, velvollisuuksista ja arvoista. Tietämättömistä pojista kasvaa tietämättömiä miehiä. Erilaiset myytit, pelot ja uskomukset haittaavat elämää ja parisuhteen onnistumista.
Nimenomaan tähän poikien tuen-, huomion- ja tiedontarpeeseen pyritään vastaamaan Poikien puhelimessa. Aikuisen antama ohjaus, oikeanlainen tieto sekä vaaroista kertominen ovat tärkeitä asioita itsetunnon rakentumisen kannalta. Hyvä itsetunto taas on välttämätön, kun nuori alkaa päättää omasta elämästään.
Tarvitaan uskallusta ja taitoa puhua juuri siitä, mikä poikia kiinnostaa. Lisäksi pitää osata ja kyetä puhumaan poikien näkökulmasta, poikien ymmärtämällä kielellä. Tästä syystä tarvitaan nimenomaan pojille räätälöityjä auttamispalveluja ja heistä koottua tietoa. Vaikka paraskaan puhelinpalvelu ei voi korvata läsnä olevaa vanhempaa, pystyy osaava aikuinen tarjota suurta ja merkittävää tukea. Joskus yksikin kannustava, toivoa luova lause saattaa olla pelastava niin siinä hetkessä kuin pitkälläkin aikavälillä.
Pojat, soittakaa Poikien puhelimeen 0800 94884 ma-pe kello 13-18. Puhelu on ilmainen. (lainaukset Poikien puhelimen kotisivulta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti