lauantai 21. tammikuuta 2012

Kuka on Usko Eevertti Luttinen?

Pastori Usko Eevertti Luttinen on Sorvankylän seurakunnan pastori ja saarnamies. Luttisen paras ystävä on suntio.

Usko Eevertti Luttinen on päässyt mukaan vuoden 2012 Putous-ohjelmaan. Luttisen esiintymiseen on ottanut kantaa myös näyttelijä Aku Hirviniemi. Hirviniemi pohtii, että Usko Eevertti haluaa varmaankin kuvata tyypillistä hahmoa, joka tekee työtä ihmisten parissa ja joutuu kuuntelemaan ihmisiä paljon.

Hirviniemi on lukenut myös Luttisesta käytyä keskustelua netissä. Siellä on sanottu, että Usko Eevertti Luttinen on paskin hahmo ikinä. Tämä hämmestyttää hieman Aku Hirviniemeä, sillä Hirviniemen mukaan Luttinen ei ole lainkaan pahantahtoinen kaveri.

Taivas varjele mitä sieltä tulee

Luttinen on valinnut tunnusmusiikiksi Taivas varjele -kappaleen. Vaikka Luttinen on puhetyön ammattilainen, hänen kielensä on hieman surkastunut toistaessaan samoja sanoja. Ehkä hän pastorina on tottunut enemmän kuuntelemaan ihmisiä ja olemaan heidän lähellään. Luttinen totesi muun muassa:
Nyt on aika antaa. Panna kättä taskulle. Onko siellä viisisenttinen, onko siellä kaksikymmentäsenttinen. Sen ei ole nyt väliä. Tärkeintä on, että tarttuu siihen ja jakaa sitä tarvitseville.
Luttinen on valinnut ammatin, jossa saa olla lähellä ihmisiä. Papin tehtävä on Luttiselle mieluinen taakka, joka on laskettu hänen kapeille harteille. Luttinen kommentoi myös työtovereita seurakunnassa ja työyhteisössä vallitsevia arvoja:
Nyt Jaakob olet tehnyt hyvin kotiläksysi. Meillä Sorvankylässä ei ole kuin yksi Arvo, joka on muiden yläpuolella. Hän on Mäkelän Arvo, hän on kanttori, hän on siellä parvella. Sitähän sä kysyit. Kyllä luterilaiset arvot pitää pitää mielessä näinä hämmennyksen aikoina. Sä tiedät Jaakob, että se Peevelin ja Jeevelin välinen paini, se on sitä isojen poikien painia siinä raskaimmassa sarjassa. Vaikka se Peeveli meitä vähän välillä kiusoittelee ja kaikilla meillä on niitä tuntemuksia, niin kyllä mä olen sitä mieltä, että ihmisellä pitää yks pahe olla.

Pastorin pahe

Pastori Luttisella on paheita. Yksi niistä on musta kenialainen kahvi.
No kyllä mun täytyy myöntää, varjele, että päivittäin mun tekee mieli kuule mustaa kenialaista kahvia. Ihan kuule sitä voisi ryystää vaikka mukitolkulla, mutta varjele on mullakin rajani.

”Oletko valmis tulemaan uskoon?

Pastori Luttinen kysyy Jaakko Saariluomalta: – Jaakob, kun sä olet selvästi mietiskellyt. Jos sun mieltäs askarruttaa jokin ja niin pois päin niin älä epäröi nykäistä hihasta jos ja kun olet valmis tulemaan uskoon? Kaksimielisyyksiä viljelevä homopastori Luttinen on toivottavasti vain sketsihahmo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti