torstai 6. lokakuuta 2011

Steve Jobs kuollut

Steve Jobs, elektroniikkayhtiö Applen perustaja ja entinen toimitusjohtaja, kuoli keskiviikkona 5.10.2011.  Steve Jobs oli kuolleessaan 56-vuotias. Ei mikään ikäloppu. Mies parhaassa iässä!

Jobs oli nykyajan yksi suurimmista vaikuttajista teknolosisen tietämyksensä, innovaattisuutensa ja rohkeutensa vuoksi.  Hänen työnsä vaikuttaa nykypäivän ihmisten tapaan käsitellä tietoa, tehdä työtä ja viettää vapaa-aikaa.

Steve Jobs taisteli pitkään syöpää vastaan. Jo vuonna 2004 Jobs oli haimasyöpäleikkauksessa. Vuonna 2009 hän sai uuden maksan. Jobs oli monta kertaa sairaslomalla sairauksiensa vuoksi.

Yksi nykyajan suurimmista visionääreistä jäi pois Applen toimitusjohtajan tehtävistä elokuussa 2011. Hän ei mielestään pystynyt enää suoriutumaan tehtävästään.

Jobs perusti 21-vuotiaana  Steve Wozniakin kanssa Applen. Apple oli edelläkävijä tietokonealan vallankumouksessa, sillä tietokneiden käyttö perustui hiireen ja tietokoneen näytöllä olevien kuvakkeiden klikkaamiseen. Enää ei tarvinnut kirjoittaa  tietokonekielisiä komentoja ruutuun.

Vuonna 2001 Apple julkaisi iPodin, ja siitä alkoi firman tuhkimotarina. Muita merkittäviä tuotteita ovat olleet iTunes -musiikkikauppa, iPhone -puhelin,  App Store -sovelluskauppa ja iPad -sormitietokone.

Steve Jobs, lepää rauhassa. Rest in Peace.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti