sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Asteroidi törmää maahan helmikuussa 2013 (NASA vahvistaa)

Tämän päivän suuri uutinen on se, että maahan törmää helmikuussa 2013 suuri asteroidi, joka on saanut nimekseen 2012DA14. Tämän asteroidin huomasivat espanjalaiset tähtitarkkailijat ja amerikkalainen NASA on vahvistanut tämän tiedon.

Lehtitidon mukaan ”on hyvin mahdollista” että asteroidi osuu maahan helmikuussa 2013. Tiedemiehet toteavat, että nyt olisi aloitettava avaruusaluksen rakentaminen, joka voisi ottaa asteroidin vastaan ja hävittää se.

Siinäpä aikamoinen urakka. Toivottavasti suomalaiset pääsevät projektiin mukaan. Asteroidin läpimitta on 60 metriä.

Tämänhetkisten laskujen mukaan se on lähimmillään maata (tai siis lehtitietojen mukaan ”hyvin mahdollisesti” maassa!) 15.2.2013.

Tuona päivänä maan ja asteroidin välinen matka on alle 27 000 kilometriä. Tiedemiehet esittävät ratkaisua, joka muistuttaisi elokuvaa. On rakennetava avaruusalus, joka ampuisi asteroidia tai aluksen pitäisi syöksyä asteroidia päin, jolloin asteroidi hajoaisi pieniksi palaisiksi tai vaihtaisi kurssia.

Jos tämä asteroidi 2012 DA14 menee nyt maapallon ohi, se palaa taas vierailulle vuonna 2056. Mitä pitäisi tehdä? Jatkaa elämää normaalisti. Siihen kuuluu pikavipit ja pelaaminen nettikasinossa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti