sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Timo Soini, abortti ja sydämen sivistys

Presidentin vaalit ovat käynnistyneet toden teolla. Joulukuisen päätoimittajatentin yhdeksi teemaksi nousi abortti. Timo Soini periaatteen miehenä kertoi kantansa, että hän ei hyväksy aborttia. Tästäkös nousi meteli. Jopa vähemmistövaltuutettu Biaudet nousi vähemmistöä (Soini) vastaan.

Samalla teeman käsittely näytti, kenessä on valtiomiesainesta. Soini nostaa käytöstavoissa esiin kolme presidenttiehdokasta: Niinistö, Väyrynen ja Haavisto. Täytyy myöntää, että olen saanut yllätyksekseen Haavistosta ihan myönteisen kuvan, vaikka en voisikaan äänestää häntä. Mutta tällaiset yllätykset on ihan kivoja.

Lipponen, Biaudet ja Arhinmäki saavat pyyhkeitä. He näkivät, että nyt on mahdollisuus löydä ja kampata. Lopulta käyttäytyminen saattaa kääntyä itseään vastaan. Kansa arvostaa rehellisyyttä.

On muuten outoa, että abortti on Suomessa tabu ja pysyykin sellaisena jos Lipposen, Biaudetin ja Arhinmäen ajatusmaailma saa suosiota. Samalla ihmetellään, että mihin on hävinnyt sadat tuhannet suomalaiset (ne abortoidut) ja tarvitaan ulkomaalaisia jotta yhteiskuntamme pysyy toiminnassa. Ihan hyvä, että saamme ulkomailta työntekijöitä. Mutta se kertoo, että kaikki ole ollut kohdallaan omassa maassamme.

Soini kirjoittaa aborttikannastaan ja presidenttiehdokkaiden käyttäytymisestä kotisivullaan. Jotkut ehdokkaat arvostavat toistensa mielipiteitä, toiset eivät salli vapaata ajattelua. Eikä ainakaan vapautta ilmaista mielipiteitä. Millaisen presidentin sinä haluat?
Päätoimittajatentin merkittävin anti minulle oli tänään omakohtaisesti havaita, miten arkaan asiaan voi suhtautua sekä fiksusti että vähemmän fiksusti. Ymmärtääkseni muut ehdokkaat Sari Essayahia lukuun ottamatta hyväksyvät abortin nykyisen lainsäädännön mukaisesti. Niinistöllä, Väyrysellä ja Haavistolla ei ollut tarvetta rassata minua vaikea asian yksityiskohdilla. Lipposella, Biaudetilla ja Arhinmäellä oli. Syntyi jakolinja kahden kastin ehdokkaista. Niistä, jotka antavat asianomaisen puhua ja perustella oman kantansa ja niistä, jotka haluavat tulla määrittelemään ja moralisoimaan minun kantaani. Ei ole ole ihme, että vasemmistolaiset ehdokkaat ( siis myös RKP:n ehdokas) ovat suosiomittauksissa missä ovat. Sydämen sivistystä joko on tai ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti