lauantai 4. elokuuta 2012

Etsitkö vuokra-asuntoa? Näin pääset vuokra-asuntojonon ohi!

Vuokra-asuntoa on vaikea saada. Erityisesti yliopistokaupungeissa uudet opiskelijat etsivät epätoivoisesti vuokra-asuntoa. Vuokraturva antoi vinkkejä fiksulle vuokra-asunnon etsijälle. Näin pääset jonon ohi ja saat asunnon itsellesi. Otsikot ovat US-verkkolehdestä, tekstejä sävelsin itse.

Pukeudu kuin työhaastatteluun
Anna itsestäsi hyvä kuva! Vuokran-antaja on usein iäkkäämpi kuin opiskelija. Yritä tehdä heihin hyvä vaikutus.

Täytä asuntohakemus huolella
Ole huolellinen, täytä kaikki kohdat ja kirjoita siten, että sinusta jää täsmällinen ja hyvä kuva.

Tee muistiinpanoja asunnosta
Olet ehkä käynyt katsomassa useita vuokra-asuntoja. Kun sinulle soitetaan, on tärkeää, että muitat, mistä asunnosta oli puhetta. Ehkä vuokra-asunnon omistaja itse soittaa; asunto on hänelle tärkeä ja on nyvä, jos muistat jotain siitä.

Erotu eduksesi
Vaihda pari sanaa asuntoesittelijän kanssa. Ehkä hän muistaa sinut ja suosittelee sinua. Yritä erottua positiivisella tavalla joukosta. Jossain päin vapaita vuokra-asuntoja käy katsomassa kymmeniä ihmisä. Miksi vuokranantajan pitäisi valita kaikkien samanlaisten opiskelijoiden joukosta juuri sinut? Yli-innokkuus voi kääntyä negatiiviseksi mielikuvaksi.

Pyydä vanhemmat takaajiksi
Kun opiskelija etsii vuokra-asuntoa, hän joutuu usein kilpailemaan työssä käyvien kanssa. Pyydä vanhemmat takaajiksi. Se herättää luottamusta ja sinulla on paremmat mahdollisuudet saada vuokra-asunto.

Ole ajoissa
Vuokra-asunnon esittely ei kestä kauaa. Ole ajoissa, tervehdi esittelijää ja katsele rauhassa asuntoa. Sinulle jää enemmän aikaa myös hakemumuksen täyttämiseen.

Toivottavasti löydät hyvän ja halvan vuokra-asunnon. Muista tutustua tarkkaan vuokrasopimukseen. Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti