torstai 12. elokuuta 2010

Millainen puhelin lapselle?

Lapset tarvitsevat kännykkää. Mutta millaista? Nokia? iphone? Taloussanomien otsikko väittää, että vain hölmö ostaa lapselle älykännykän. Lapsilla kännykän käyttö on jo normaalia. Ja kukapa lapsista ei haluaisi hienoa kännykkää, jolla voi leuhkia sitten kavereiden joukossa. Jo eskari-ikäisillä on nykyään kännykkä. Nelivuotiaskin saattaa käyttää omaa kännykkää. Elämme aikamoisen kulttuurimuutoksen keskellä.
Viestintäviraston selvityksen mukaan yli puolella eskari-ikäisistä on jo nykyisin oma kännykkä, ja koulunaloittajista lähes kaikilla. Päiväkodeissa tiedetään neli- ja viisivuotiaitakin kännykänkanniskelijoita. Puhelimen hankkiminen liian pienille lapsille ei silti ole verkkokasvatustutkijan mielestä järkevää.
Kirjoittaja näkee kaksi ongelmaa:
    Lapsi pääsee valvomatta netissä minne tahansa - lapset käyttävät kameraa koulukiusaamisen välineenä
Liian hyvän puhelimen ostaminen lapselle on turhaa - ja saattaa olla jopa haitallista. Vaikka tavallisen halvan puhelimen ostaminen lapselle ei nostakaan hänen arvoaan kavereiden silmissä, se on silti ihan hyvä ostos. Ja sillä halvemmallakin voi ihan oikeasti soittaa ja lähettää tekstiviestejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti